Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au fost descoperite proprietăți nebănuite ale cafelei – îi privește pe toți

© Fotolia / FerumovЧашка черного кофе
Чашка черного кофе - Sputnik Moldova
Abonare
Savanții au verificat de asemenea datele cu privire la corelația dintre sex, alimentație și alte aspecte asupra nivelului mortalității.

CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. Consumul cu regularitate al cafelei reduce riscul  mortalităţii premature – la această concluzie ai ajuns cercetătorii din cadrul Societăţii Europene de Cardiologie.

Rezultatele unui studiu de anvergură au fost prezentate la congresul Societăţii Europene de Cardiologie, menționează Sputnik Belarus. Pentru a studia influența cafelei asupra sănătății, medicii au urmărit 20 de mii de persoane pe parcursul multor ani.

000 - Sputnik Moldova
Trei alimente esențiale pentru o dietă sănătoasă

Cercetări cu privire la posibila influență pozitivă a cafelei asupra duratei de viață au mai fost desfășurate și anterior, însă nu la o scară atât de largă și fără a se ţine cont de anumite regimuri alimentare ( de exemplu, mediteranean) şi categoriile de vârstă.

Influenţa cafelei a început să fie studiată încă în anul 1999. Participanţii au fost investigaţi înainte de experiment, iar starea lor de sănătate a fost urmărită pe parcursul multor ani. A fost mărit numărul meselor pentru cei investigaţi şi cantitatea de cafea consumată.

În urma experimentului, medicii au descoperit că printre participanţii care consumau cel puţin patru ceşti de cafea pe zi, nivelul mortalităţii era mai redus în comparaţie cu cei care prezentau iniţial aceleaşi date, însă nu au consumat cafea.

Savanţii au ajuns şi la o concluzie senzaţională: cu fiecare două ceşti suplimentare de cafea pe zi, riscul mortalităţii scădea cu 22%.

Medicii au verificat de asemenea datele cu privire la corelaţia dintre sex, alimentaţie şi alte circumstanţe asupra nivelului mortalităţii. Astfel, ei au ajuns la concluzia că minimum patru ceşti de cafea pe zi ar fi un element al alimentaţiei corecte, care fortifică sănătatea.

Cauzele unei astfel de influenţe a cafelei asupra organismului uman încă nu au fost studiate până la capăt.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0