Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Militarii ruși au amenajat un spital la Stepanakert

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaРоссийский военнослужащий выгружает оборудование на территории мобильного полевого госпиталя неподалеку от Степанакерта
Российский военнослужащий выгружает оборудование на территории мобильного полевого госпиталя неподалеку от Степанакерта - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Apărării al Federației Ruse a amenajat în Nagorno-Karabah un spital de campanie, relatează corespondentul RIA Novosti.

CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. Spitalul este destinat acordării asistenței medicale militarilor din contingentului de menținere a păcii.

”Asamblarea corturilor cu structură pneumatică modulară a fost finalizată. În primul rând, avem ca scop acordarea asistenței medicale contingentului de menținere a păcii. Dar suntem pregătiți să ajutăm și populația civilă. Suntem gata să plasăm, din contul nostru, până la 40 de persoane”, a declarat jurnaliștilor șeful unității medicale, Iaroslav Ivanov.

Potrivit acestuia, spitalul dispune de secții de reanimare, de diagnostic funcțional, de diagnostică de laborator, de o sală de operații, de un cabinet stomatologic și de un cabinet oftalmologic. La fel, spitalul este dotat cu ventilatoare mecanice, ecografe și aparate Roentgen.

Întrebări incomode pentru premierul Armeniei de la jurnaliștii ruși - Sputnik Moldova
Video
Întrebări incomode pentru premierul Armeniei de la jurnaliștii ruși
Trupele ruse de menținere a păcii sunt staționate în Nagorno-Karabah, în conformitate cu acordul semnat pe 10 noiembrie de liderii Rusiei, Azerbaidjanului și Armeniei. Acesta prevede încetarea completă a ostilităților începute pe 27 septembrie, a schimbului de prizonieri și de cadavre. Armenia trebuie, de asemenea, să întoarcă Azerbaidjanului regiunile Kelbajar, Lachin și Agdam.

La Baku, acordul a fost numit capitularea Erevanului. Președintele Ilham Aliev a subliniat că documentul este estrem de convenabil Azerbaidjanului: el a declarat că, acum, odată cu încheierea fazei militare, este posibilă discutarea chestiunilor politice.

Prim-ministrul Armeniei, Nikol Pashinyan a recunoscut că decizia de a face pace a fost grea pentru el, cu toate acestea, această decizie i-a permis să salveze ceea ce Karabahul ar fi pierdut. În urma acestei declarații, la Erevan au început proteste, oamenii cerând demisia premierului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0