Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Drumarii au început lupta cu poleiul și zăpada

© Photo : Facebook / DRDP Iasi OficialNinsori în România
Ninsori în România - Sputnik Moldova
Abonare
Drumarii fac eforturi pentru a preveni accidentele pe vreme de polei și zăpadă. Peste două sute de tone de material antiderapant au fost împrăștiate în ultimele trei zile pe drumurile din țară.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Administrația de Stat a Drumurilor anunță că în nordul și centrul țării au fost efectuate lucrări de patrulare pe drumurile publice naționale. Astfel, pe sectoarele de drum periculoase au fost executate lucrări de combatere a lunecușului în pante și în rampe cu declivitate sporită. În total, 253 de tone de tone de material antiderapant au fost împrăștiate pe drumurile din țară.

Iepuri pe zăpadă - Sputnik Moldova
Zăpada și lapovița cuprind toată Moldova: Prognoza meteo
În procesul de lucru au fost antrenate 44 de utilaje speciale, precum și 86 de muncitori. Astăzi în țară au căzut precipitații sub formă de ninsori slabe în zona de sud și parțial în centrul țării. În prezent, circulaţia rutieră pe drumurile naționale se desfășoară în condiții de siguranță. Administrația de Stat a Drumurilor îndeamnă conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere și să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă. 

Potrivit meteorologilor, începutul iernii ne va surprinde cu cer noros și lapoviță în centrul și sudul țării. Noaptea, termometrele vor indica minime de -7 grade Celsius. Iarna trecută a fost practic fără zăpadă, astfel, țara a fost afectată de seceta care le-a adus pagube enorme producătorilor agricoli.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0