Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Polițele RCA se scumpesc din 1 decembrie – iată cu cât

© Sputnik / Anatolii KiriakПешеходный переход
Пешеходный переход - Sputnik Moldova
Abonare
Din 1 decembrie se scumpește asigurarea RCA, cu aproximativ 15%, ca rezultat al liberalizării tarifelor la polițele auto.

CHIȘINĂU, 29 nov - Sputnik. Polițele de asigurare Răspundere Civilă Auto (RCA) se scumpesc din 1 decembrie, conform deciziei Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNFP), publicată deja în Monitorul Oficial.

Carte verde - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Societate
RCA și „Carte Verde” – altfel de prețuri din 1 iulie

Majorarea ar fi de ordinul a 15%, conform relatărilor din presă ale asigurătorilor și observatorilor economici.

Noile prețuri pentru asigurarea RCA vor fi stabilite individual de companiile de asigurări, dar nu de CNPF cum era până acum, pentru că din 1 iulie 2019 au fost liberalizate tarifele pentru polițele de asigurare auto.

„Începând cu data de 1 decembrie 2020, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă pentru TAXI se va majora. Prima de referință aferentă asigurării RCA va constitui 4.460 lei. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Națională a Pieței Financiare”, a anunțat, bunăoară, pe Facebook, Patronatul Transportatorilor Auto de Pasageri și Bagaje în Regim de Taxi (ATAT). 

Metodologia de stabilire a prețurilor polițelor auto a fost aprobată și publicată pe site-ul autorității de supraveghere.

Polița RCA este o asigurare obligatorie de răspundere civilă auto pentru autovehicule în interiorul Republicii Moldova, iar „Carte Verde” este corespondentul RCA pentru circulația peste hotare. Scopul acestor polițe este despăgubirea în urma accidentelor auto. Polița RCA este obligatorie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0