"Ascensorul Sutelor de Dragoni", cel mai înalt lift extern din lume

Abonare
În 2015, liftul a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai înalt lift în aer liber din lume.

Ascensorul Bailong ("Sute de Dragoni") situat în parcul național Zhangjiajie în China reprezintă o construcție inginerească unică. Într-un minut, acesta ridică turiști la o înălțime de 360 de metri – pe una dintre cele mai fascinante platforme de vizualizare a rezervației. În cabinele transparente cu două niveluri pot încăpea până la 50 de persoane (capacitatea de transportare este de 3750 fiecare). Bailong, construit într-o stâncă abruptă, este considerat cel mai înalt (326 metri) și cel mai rapid ascensor extern din lume. Liftul este inclus în Cartea recordurilor Guinness.

Construcția celui mai puternic lift Bailong a început în anul 1999 și a fost încheiată în trei ani. La construcția ascensorului, mecanismul a fost montat în stâncile din rocă de gresie de cuarț. De asemenea, inginerii au dotat cabinele cu senzori pentru cutremur. Costurile unui astfel de proiect pe teritoriul parcului național Zhangjiajie s-au ridicat la 18 milioane de dolari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

© AFP 2024 / Wang ZhaoVedere de la înălțime cu ascensoarele Bailong din parcul forestier național Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
An aerial view of the Bailong Elevators in Zhangjiajie National Forest Park, China's Hunan province. - Sputnik Moldova
1/12
Vedere de la înălțime cu ascensoarele Bailong din parcul forestier național Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
© AFP 2024 / Wang ZhaoUn model de „Avatar” la intrarea unui oficiu poștal cu tematică Avatar, în coridorul care duce la Ascensorul Bailong din Zhangjiajie, provincia Chinei Hunan.
A model of an Avatar at the entrance of an Avatar-themed post office in the corridor leading to the Bailong Elevator in Zhangjiajie, China's Hunan province.  - Sputnik Moldova
2/12
Un model de „Avatar” la intrarea unui oficiu poștal cu tematică Avatar, în coridorul care duce la Ascensorul Bailong din Zhangjiajie, provincia Chinei Hunan.
© AFP 2024 / Wang ZhaoUn turist cu mască pe față face o poză cu telefonul mobil la intrarea liftului Bailong din Parcul Național Forestier Zhangjiajie din provincia Hunan, China.
A tourist with a face mask takes a picture with her mobile phone at the entrance of the Bailong Elevator in the Zhangjiajie National Forest Park in China's Hunan province. - Sputnik Moldova
3/12
Un turist cu mască pe față face o poză cu telefonul mobil la intrarea liftului Bailong din Parcul Național Forestier Zhangjiajie din provincia Hunan, China.
© AFP 2024 / Wang ZhaoTuriștii iau ascensorul Bailong în Parcul Național Forestier Zhangjiajie, provincia chineză Hunan.
Tourists take the Bailong Elevator in Zhangjiajie National Forest Park, China's Hunan province. - Sputnik Moldova
4/12
Turiștii iau ascensorul Bailong în Parcul Național Forestier Zhangjiajie, provincia chineză Hunan.
© AFP 2024 / Wang ZhaoTuriștii folosesc telefonul mobil pentru a face fotografii cu liftul Bailong din Parcul Național Pădure Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
Tourists use their mobile phone to take pictures of the Bailong Elevator in Zhangjiajie National Forest Park, China's Hunan province.  - Sputnik Moldova
5/12
Turiștii folosesc telefonul mobil pentru a face fotografii cu liftul Bailong din Parcul Național Pădure Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
© AFP 2024 / Wang ZhaoAscensorul Bailong, Parcul Național Pădure Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
The Bailong Elevator running in Zhangjiajie National Forest Park, China's Hunan province. - Sputnik Moldova
6/12
Ascensorul Bailong, Parcul Național Pădure Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
© AFP 2024 / Wang ZhaoTuriști în ascensorul Bailong în Parcul Național Pădure Zhangjiajie, provincia chineză Hunan.
Tourists gesture as they take the Bailong Elevator in Zhangjiajie National Forest Park, China's Hunan province.  - Sputnik Moldova
7/12
Turiști în ascensorul Bailong în Parcul Național Pădure Zhangjiajie, provincia chineză Hunan.
© AFP 2024 / Wang ZhaoMaimuțele se plimbă într-o piață lângă liftul Bailong din parcul forestier național Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
Maimuțele se plimbă într-o piață lângă liftul Bailong din parcul forestier național Zhangjiajie, provincia Hunan din China. - Sputnik Moldova
8/12
Maimuțele se plimbă într-o piață lângă liftul Bailong din parcul forestier național Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
© AFP 2024 / Wang ZhaoVedere de la înălțime cu ascensoarele Bailong din parcul forestier național Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
Vedere de la înălțime cu ascensoarele Bailong din parcul forestier național Zhangjiajie, provincia Hunan din China. - Sputnik Moldova
9/12
Vedere de la înălțime cu ascensoarele Bailong din parcul forestier național Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
© AFP 2024 / Wang ZhaoUn vânzător așteaptă ca turiștii să facă fotografii de la intrarea ascensorului Bailong din Parcul Național Forestier Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
 A vendor waits for tourists to take travel photos at the entrance of the Bailong Elevator in Zhangjiajie National Forest Park, China's Hunan province. - Sputnik Moldova
10/12
Un vânzător așteaptă ca turiștii să facă fotografii de la intrarea ascensorului Bailong din Parcul Național Forestier Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
© AFP 2024 / Wang ZhaoTuriștii fac poze în timp ce merg cu ascensorul Bailong din Parcul Național Pădure Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
Tourists take pictures of the scenery as they ride the Bailong Elevator in  Zhangjiajie National Forest Park, China's Hunan province. - Sputnik Moldova
11/12
Turiștii fac poze în timp ce merg cu ascensorul Bailong din Parcul Național Pădure Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
© AFP 2024 / Wang ZhaoDoi turiști care poartă măști de față privesc ascensorul Bailong din Parcul Național Pădure Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
Two tourists wearing face masks look out in front of the Bailong Elevator in Zhangjiajie National Forest Park, China's Hunan province. - Sputnik Moldova
12/12
Doi turiști care poartă măști de față privesc ascensorul Bailong din Parcul Național Pădure Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
Fluxul de știri
0