Cât costă euro și dolarul la bănci și cursul valutar BNM

© Sputnik / Mihai CarausBалютный курс
Bалютный курс - Sputnik Moldova
Abonare
Vă relatăm care sunt prețurile aplicate de băncile din Chișinău la convertirea euro și dolarului în acest weekend și care este cursul oficial al Băncii Naționale a Moldovei valabil pe 28 și 29 noiembrie.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Cele mai importante bănci din Chișinău cumpără astăzi dolarul în medie cu 17,14 lei și îl vând cu 17,34 lei. Băncile cumpără euro cu 20,41 lei – 20,43 lei și îl vând cu 20,65 lei - 20,68 lei.

La cursul stabilit de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru 27-29 noiembrie, un dolar american echivalează cu 17,23 lei, un euro – cu 20,51 lei, o hrivnă ucraineană – cu 60,57 de bani, un leu românesc – cu 4,21 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 22,79 bani.
© Photo : SHSRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 27-29 noiembrie
Cât costă euro și dolarul la bănci și cursul valutar BNM  - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 27-29 noiembrie

Euro s-a scumpit cu 5 bani în ultima zi lucrătoare a săptămânii, iar prețul dolarului și al leului românesc a crescut cu un ban. În creștere ușoară este și rubla rusească, în timp ce hrivna ucraineană scade nesemnificativ în cotațiile valutare oficiale.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0