Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

La Ermoclia a fost inaugurat după restaurare memorialul militar

Abonare
Complexul memorial din satul Ermoclia, raionul Ștefan Vodă, a fost restaurat cu sprijinul Ambasadei Rusiei în Moldova. La deschiderea solemnă a acestuia au participat reprezentanții corpului diplomatic al FR, deputați și senatori ai parlamentului rus.

În satul Ermoclia, din raionul Ștefan-Vodă, a fost restaurat monumentul Eroilor Uniunii Sovietice.

La evenimentul festiv au participat ambasadorul rus în Moldova, Oleg Vasnețov, membrul Consiliului Federației Serghei Muratov, deputatul Dumei de Stat Andrei Kuzmin, reprezentanți ai autorităților locale din satul Ermoklia, ai organizației obștești „Vece/ Вече”, activiști ai societății civile și organizațiilor de tineret.

Printre eroii ale căror nume sunt imortalizate la memorial sunt și trei eroi ai Uniunii Sovietice - Aleksandr Gusev, Kuzma Gurenko și Ilia Maslov.

În anul în care este marcată cea de-a 75-a aniversare a Marii Victorii în Marele Război pentru Apărarea Patriei, cu sprijinul Ministerului Rus de Externe, al regiunilor rusești, organizațiilor obștești și fundațiilor, sunt restaurate 16 memorialuri de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0