Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iranul promite să răzbune asasinarea lui Fakhrizadeh

© AP Photo / Ronald ZakThe Iranian flag flies in front of a UN building where closed-door nuclear talks take place at the International Center in Vienna, Austria, Friday, July 4, 2014.
The Iranian flag flies in front of a UN building where closed-door nuclear talks take place at the International Center in Vienna, Austria, Friday, July 4, 2014. - Sputnik Moldova
Abonare
Orientul Apropiat e din nou în atenția întregii lumi! Asasinarea directorului programului nuclear din Iran a fost urmată de un anunț grav – va urma o ripostă.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Teheranul va răspunde la asasinarea savantului în domeniul fizicii nucleare Mohsen Fakhrizadeh, a declarat consilierul liderului suprem al Uranului Hossein Dehghan.

”Vom lovi ca fulgerul asupra asasinilor acestui martir şi îi vom face să regrete acţiunea”, a declarat Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, transmite presa internațională, citată de RIA Novosti.

Dar, mai grav este că Iranul consideră Israelul are ”un rol” în acest act – deci, implicit, riposta s-ar îndrepta contra acestuia.

”Teroriştii l-au asasinat pe un eminent om de ştiinţă iranian”, a scris pe Twitter ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, subliniind că ”acest act de laşitate, care prezintă indicii serioase privind rolul Israelului, arată disperarea pentru acte beligerante a autorilor”.

Șeful diplomației iraniene cere comunității internaţionale ”să pună capăt ruşinoaselor standarde duble şi să condamne acest act specific terorismului de stat”.

Informaţia despre asasinarea directorul programului nuclear din Iran, Mohsen Fakhrizadeh,  în apropierea  Teheranului, a devenit cunoscută aseară. Presa locală a comunicat că atacul a avut loc în oraşul Absard  - în momentul în care automobilul în care se afla Fakhrizadeh traversa o piață, alături de el a explodat un Nisan, iar apoi au urmat focuri de armă. Savantul a fost grav rănit și a murit la spital.

Este de așteptat ca orele următoare să aducă necesarele clarificări pentru a nu se ajunge la conflicte și o situație care ar prune întreaga lume în pericol – și ar putea genera o adevărată catastrofă internațională.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0