Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zeci de mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în țară

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova
Abonare
A doua tranșă de vaccin antigripal achiziționate din Federația Rusă au ajuns în Republica Moldova. Alt lot va veni în decembrie, din SUA.

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. Peste 90 de mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în Republica Moldova, informează Ministerul Sănătății. Cele 93 de mii de doze sunt din lotul de 100 de mii achiziționat din Federația Rusă. Prima tranșă de șapte mii de doze a ajuns la începutu lunii noiembrie.

Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova
Societate
Dumbrăveanu a discutat cu ambasadorul Chinei despre vaccin

Vaccinurile vor fi distribuite instituțiilor medico-sanitare publice pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire. În această categorie se înscriu lucrătorii medicali, bolnavii cu boli cronice, angajații din cadrul trupelor de carabinieri și grăniceri, Serviciului Situații Excepționale și Serviciului Vamal, personalul din instituțiile de asistență socială, copiii din Centre de plasament, etc.    

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atrage atenția că imunizarea cu vaccin antigripal este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. De asemenea, MSMPS recomandă persoanelor din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să se vaccineze. Vaccinul antigripal este oferit gratuit.

Alte 100 de mii de doze urmează a fi livrate în țară la începutul lunii decembrie curent. Dintre acestea, 85 de mii de doze, oferite cu titlu de donație din partea Statelor Unite ale Americii și 15 mii de doze achiziționate de către Republica Moldova prin intermediul UNICEF. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0