Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

UK: A fost anunţat planul post-lockdown - detalii

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс / Accesați arhiva multimediaСитуация в Лондоне в связи с коронавирусом
Ситуация в Лондоне в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie a anunţat joi planul post-lockdown, adresându-se parlamentarilor în Camera Comunelor, înaintea conferinței de presă a premierului. Detalii despre cele trei niveluri de restricţii.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik, Doina Crainic. Matt Hancock, ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, a declarat joi în faţa parlamentarilor că Londra și regiunea Liverpool vor fi plasate în nivelul mediu 2, după expirarea perioadei de lockdown național pe 2 decembrie.

Printre zonele care vor fi plasate sub nivel 3 sunt Greater Manchester, Birmingham și Black Country, Newcastle-upon-Tyne. Doar trei zone se vor bucura de măsurile cele mai puțin dure, fiind plasate sub nivelul 1: Isle of Wight, Cornwall și Insulele Scilly.

​Sistemul pe trei niveluri a fost introdus în Marea Britanie înainte de lockdown-ul național de o lună, care durează din 5 noiembrie până pe 2 decembrie. Pe măsură ce ţara iese din lockdown, diferite zone vor trebui să respecte restricțiile impuse în cadrul fiecărui nivel.

Ситуация в Лондоне в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova
Lockdown naţional în Marea Britanie – noi restricţii

În prezent, în cadrul celui mai înalt nivel de risc Nivelul 3, oamenii din gospodării diferite nu se pot întâlni în interior sau în majoritatea locurilor în aer liber, restaurantele fiind închise, clienţii pot însă lua mâncare la pachet sau pot comanda, potrivit Sputnik News.

În cadrul nivelului 2, oamenii din gospodării diferite nu se pot întâlni în interior, decât dacă trebuie să ofere sprijin persoanelor în nevoie, iar în exterior sunt interzise grupurile de peste 6 persoane. Pub-urile și barurile sunt închise dacă nu funcționează ca restaurante, în timp ce localurile de ospitalitate pot servi alcool doar împreună cu mese consistente.

De asemenea, în Nivelul 1 oamenii nu au voie să socializeze în grupuri mai mari de 6 persoane, în interior sau în exterior, în afară de locurile unde se aplică o scutire legală. În timp ce companiile și localurile pot rămâne deschise, respectându-se măsurile de siguranţă, altele rămân închise prin lege, cum ar fi cluburile de noapte. Companiile de ospitalitate trebuie să rămână închise între orele 23:00 și 05:00.

Lista completă a restricțiilor din sistemul pe trei niveluri poate fi consultată aici

​Relaxarea generală a restricțiilor în timpul sezonului de sărbători în Marea Britanie le va permite oamenilor să sărbătorească în grupuri de oameni provenind din trei gospodării împreună cu familiile lor.

Guvernele descentralizate din Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord au convenit că grupurile se pot întâlni acasă, în aer liber sau într-un lăcaș de cult în perioada 23-27 decembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0