Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

SIS dezminte că ar fi șantajat primarii protestatari - detalii

© Sputnik / Cătălina CerneiMai mulți primari din țară protestează în fața Ministrului Finanțelor
Mai mulți primari din țară protestează în fața Ministrului Finanțelor - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de Informații și Securitate vine cu o replică după ce au apărut informații potrivit cărora instituția ar fi împiedicat organizarea protestului primarilor.

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. Serviciul de Informații și Securitate dezminte și dezaprobă declarațiile lansate în spațiul public de către reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova potrivit cărora instituția ar fi împiedicat organizarea protestului primarilor planificat pentru astăzi.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon este gata să cheme oamenii în stradă: Iată în ce condiții

Într-un comunicat de presă, SIS precizează că instituția are menirea de a asigura securitatea națională și că nu întreprinde acțiuni de privare a realizării dreptului constituțional la întruniri pașnice.

„În calitate de autoritate specializată în domeniul asigurării securității naționale, Serviciul monitorizează constant evenimentele cu potențial de a afecta securitatea și ordinea publică, însă nu se implică în privarea realizării dreptului constituțional la întruniri pașnice, indiferent de organizatori sau tematica eventualelor proteste”, este specificat în comunicatul SIS.

În context, Serviciul de Informații și Securitate îndeamnă să nu mai fie atras într-o zonă a speculațiilor și disputelor politice.

Ieri în cadrul unei conferințe de presă directorul executiv al Congresului Autorităților Locale, Viorel Furdui, a declarat că primarii ar fi presați și șantajați de reprezentanții SIS să nu participe la protestul organizat de CALM.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0