Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Finanțelor a reacționat în urma protestului primarilor

© Sputnik / Cătălina CerneiMai mulți primari din țară protestează în fața Ministrului Finanțelor
Mai mulți primari din țară protestează în fața Ministrului Finanțelor - Sputnik Moldova
Abonare
După ce mai mulți primari au protestat dimineață la Ministerul Finanțelor, instituția a reacționat printr-un comunicat de presă.

CHIȘINĂU, 27 nov - Sputnik. Ministerul Finanțelor afirmă că proiectul politicii fiscale și vamale pentru anul 2021, care prevede, între altele, și plafonarea taxelor locale, oferă mai multă previzibilitate pentru mediul de afaceri, iar acest lucru va favoriza atragerea investițiilor. 

„Dreptul legiuitorului de a stabili unele limite a taxelor locale este indicat inclusiv în conținutul raportului explicativ care însoțește Carta Europeană a Autonomiei Locale, unde se explică că legislațiile centrale sau regionale pot fixa limite generale pentru împuternicirile colectivităților locale în materie fiscală”, precizează Ministerul Finanțelor.

Având în vedere că mai mulți primari sunt nemulțumiți de aceste prevederi, instituția îi invită astăzi la discuții, la ora 15:00, pe reprezentanții ongresului Autorităților Locale din Moldova. 

Mai mulți primari din țară protestează în fața Ministrului Finanțelor - Sputnik Moldova
Societate
Foto: Mai mulți primari au protestat la Ministerul Finanțelor

Mai mulți primari de sate și orașe au protestat astăzi la Ministerul Finanțelor, fiind nemulțumiți de faptul că statul vrea să plafoneze taxele pe care autoritățile locale le percep de la agenții economici.

Ei afirmă că acest prag va reduce semnificativ veniturile la bugetele locale și astfel nu vor putea face față cheltuielilor pentru necesitățile stringente ale localităților pe care le conduc.

Primarii susțin că prin plafonarea taxelor statul ar proteja mai degrabă interesele unor agenți economici, care vor putea să plătească taxe mai mici. În schimb, vor avea de suferit bugetele locale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0