Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procurorul general nu merge la audieri în Parlament

© Sputnik / Mihai CarausAlexandr Stoianoglo
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Generală a venit cu o reacție la decizia deputaților de a-l invita pe Stoianoglo la audieri în cazul fraudei bancare.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Procurorul general nu va merge la audieri în Parlament. Precizarea a fost făcută de Procuratura Generală printr-un comunicat de presă, drept reacție la decizia deputaților de a-l audia în plen pe Alexand Stoianoglo cu privire la frauda bancară.

Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova
Politică
Stoianoglo, chemat la raport în Parlament – detalii

„Procuratura însă, nu le va da ”muniție” și va duce investigația până la final, supunându-se doar Legii, iar rezultatele aducându-le la cunoștința societății, lucru pe care-l preconizăm în timpul cel mai apropiat”, este precizat în comunicatul Procuraturii Generale.

Instituția și-a motivat refuzul prin faptul că audierile ar prejudicia mersul anchetei. Procuratura consideră că intenția unor deputați de a-l invita pe Stoianoglo în sala de plen a Parlamentului este de a afla „cât mai multe detalii din anchetă pentru a-și construi tacticile ulterioare de apărare”.

În context, instituția informează că investigația privind frauda bancară a avansat esențial chiar și în condițiile unui val de blocaje. 

Amintim că astăzi deputații au aprobat o decizie care prevede audierea în plen a lui Alexandr Stoianoglo cu privire la dosarul fraudei bancare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0