Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Românul Hagi, cel mai frumos mesaj din lume despre Maradona!

© Photo : ProSportGheorghe Hagi
Gheorghe Hagi - Sputnik Moldova
Abonare
Supranumit ”Maradona din Carpați”, Gică Hagi a onorat din nou România! A transmis un mesaj superb – cel mai frumos elogiu care se poate citi în aceste zile în care întreaga planetă deplânge despărțirea de Diego Maradona.

BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik. Puțină lume se aștepta ca Gică Hagi să dea frâu liber unor sentimente și unor cuvinte atât de alese acum, la moartea lui Maradona, genialul copil teribil al istoriei fotbalului mondial.

Intervievat de Digi Sport, ”Maradona din Carpați”, cum i s-a spus lui Gică Hagi pe vremea când strălucea la Real Madrid, lui Maradona, a părut extrem de afectat. ”O zi tristă a sportului mondial, a fotbalului… există și o astfel de zi, pe care nu o așteptam acum, dar era încă tânăr, era bine să mai trăiască”.

”Ce a însemnat pentru mine? A fost unic! Nu vreau să spun Dumnezeu”, a declarat Hagi. ”Unic prin ce a făcut pe teren, mi-a inspirat plăcerea de a juca fotbal, să te bucuri pe teren, să te bucuri de minge, să o cauți, s-o vrei, să faci ce vrei cu ea, să te bucuri de fotbal”.

De fapt, continuă Gheorghe Hagi – ”Știți ce ne-a dat el, nouă? Asta ne-a dat Diego, nouă, plăcerea de a juca fotbal!”.

Gică Hagi a vorbit despre meciul din 1990, de la Coppa del Mondo din Italia, unde România a remizat cu Argentina (1-1), o partidă cu… doi ”Maradona” pe teren: Diego Armando Maradona și varianta românească, Gheorghe Hagi.

”Meciul s-a jucat la Napoli, da - la Napoli (Maradona) era și este ca și Dumnezeu! Un idol”, spune Gică Hagi, rostind cele mai frumoase cuvinte care s-au spus vreodată despre un fotbalist: ”Nimeni nu-l va uita în întreaga lume - EL ne-a făcut să iubim fotbalul!”.

De fapt, cred că poate fi cel mai potrivit epitaf pentru copilul sărac din Buenos Aires, devenit geniul nonconformist al celui mai iubit sport din lume, prietenul rebelilor Hugo Chavez și Fidel Castro, prietenul libertății și iubirii între oameni – și mai ales bucuriei de a-ți trăi viața.

”Nu vreau să-l compar cu nimeni… pentru mine a fost unic!”, a mai adăugat Hagi -  ”cu vocea gâtuită de emoție”, cum bine a remarcat Digi Sport.

Și pe noi, românii, EL, Hagi, ”Maradona din Carpați”, ne-a făcut să iubim – la cel mai înalte cote – fotbalul.

Fluxul de știri
0