Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Video: Dodon va înregistra proiectul Legii cu privire la funcționarea limbilor

© Photo : Miroslav RotariИгорь ДодонИгорь Додон
Игорь ДодонИгорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul unei noi Legi cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova ar putea fi înregistrat la inițiativa șefului statului.

CHISINĂU, 26 nov – Sputnik. Președintele în exercițiu al Republicii Moldova a decis să vină cu o inițiativă legislativă privind înregistrarea proiectului unei noi Legi cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Precizarea a fost făcută pe pagina sa de Facebook după o întrevedere de lucru cu directorul Agenției Relații Interetnice Elena Beleacova și consilierul prezidențial pentru relații interetnice, Serghei Mișin.

În cadrul întrevederii a fost abordat și subiectul cu privire la proiectul de lege privind acordarea limbii ruse a statutul de limbă de comunicare interetnică.

„Am fost unanimi în opinia privind necesitatea unei abordări mult mai complexe a problemei ce ține de funcționarea limbilor în societatea noastră multietnică”, scrie Dodon.

Potrivit lui Dodon, precedenta lege care a fost adoptată încă pe 1 septembrie 1989, a fost declarată „învechită” de către Curtea Constituțională, în luna iunie 2018, din care cauză a apărut un vacuum legislativ care trebuie completat.

Amintim, fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova intenționează să promoveze un proiect de lege privind acordarea statutului de limbă de comunicare interetnică pentru limba rusă, să insiste asupra aprobării inițiativei de traducere a instrucțiunilor pentru medicamente în limba rusă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0