Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Condamnările la CEDO: Cine va plăti prejudiciile

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaЕвропейский суд по правам человека
Европейский суд по правам человека - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul Republicii Moldova a votat în lectura a doua un proiect de lege care se referă la condamnările Republicii Moldova la CEDO.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Judecătorii vinovați de condamnarea Republicii Moldova la CEDO vor plăti prejudiciile provocate. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în lectura a doua de deputați în ședința de astăzi a Parlamentului.

Здание Европейского суда по правам человека - Sputnik Moldova
Societate
Nagacevschi: Moldova pierde multe dosare la CEDO - cum vor interveni autoritățile

Judecătorii urmează a fi trași la răspundere penală sau disciplinară doar pentru cazurile în care, prin sentință definitivă, a fost stabilită vinovăția lor sau a fost constatată intenția sau neglijența gravă în cadrul unei proceduri disciplinare.

Răspunderea materială va fi proporțională gradului de vinovăție stabilit în acțiunea de regres a statului față de aceștia, prin care se solicită restituirea despăgubirilor achitate de stat.

De asemenea, și procurorii urmează a fi sancționați. Termenul de prescripție pentru tragerea la răspundere a procurorului pentru abaterile disciplinare va fi de un an de la data devenirii irevocabile a hotărârii instanței naționale sau internaționale, dar nu mai târziu de cinci ani de la data comiterii abaterii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0