Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăul îmbracă straie de sărbătoare: Când va fi inaugurat bradul

© Sputnik / Mihai CarausBradul din centrul Chisinăului
Bradul din centrul Chisinăului - Sputnik Moldova
Abonare
În pofida crizei din țară, Capitala va avea un brad în centrul Capitalei. Acesta este deja instalat și urmează să fie decorat cu globuri și luminițe. Pomul de Crăciun va fi inaugurat în data de 1 decembrie. 

CHIȘINĂU 26 nov - Sputnik. În acest an, pomul de Crăciun este instalat în Scuarul Catedralei. Muncitorii deja l-au asamblat, iar acum urmează să fie decorat. Primăria anunță că în data de întâi decembrie bradul va fi inaugurat. 

Brad de sărbătoare - Sputnik Moldova
Societate
Foto: Cât costă să-ți decorezi casa pentru sărbătorile de iarnă
Responsabilii de la Primărie susțin că, din cauza pandemiei, în acest an sărbătorile de iarnă vor fi organizate altfel decât în anii precedenți. Nu vor fi târguri de Crăciun și iarmaroace, iar oamenii care vor merge să vadă pomul de Crăciun vor trebui să respecte toate măsurile anti-COVID. 

„Cu minimum resurse putem aduce magia sărbătorilor în capitală. În această situație de criză, oamenii au nevoie de evenimente pozitive,” a menționat primarul Capitalei, Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că săptămâna trecută premierul Ion Chicu a anunțat că în acest an nu vom avea parte de tradiționalul brad cu prilejul sărbătorilor de iarnă și nici de târguri de Crăciun în Piața Marii Adunări Naționale. 

Oficialul a precizat că pomul care era amplasat și împodobit în centrul Capitalei va fi înlocuit cu brazii naturali din preajma Arcului de Triumf.

Totuși, edilul-șef al Chișinăului a anunțat că va fi inaugurat un pom de Crăciun în centrul Capitalei. Într-o postare pe pagina de Facebook, el a menționat că, deși e pandemie, atmosfera sărbătorilor de iarnă trebuie să persiste în Capitala Republicii Moldova. Tot atunci el a făcut apel către toți oamenii să păstreze distanța socială și celelalte reguli de protecție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0