Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Militarii ruși veghează asupra securității în coridorul Lacin

Abonare
Unitățile forțelor ruse de menținere a păcii veghează asupra respectării acordului trilaterale de pace și a regimului de încetare a focului în nerecunoscuta republică Nagorno-Karabah.

Militarii urmăresc în regim non-stop situația, din 23 de puncte de observare amplasate de-a lungul liniei de contact din regiune. De asemenea, trupele de menținere a păcii asigură securitatea circulației prin coridorul Lacin – principala arteră care unește Armenia și autoproclamata republică.

Pe acest drum, sub protecția militarilor ruși, au revenit la baștină peste 11 mii de refugiați.

Contingentul de menținere a păcii din Rusia ajută localnicii și autoritățile să revină la o viață normal. Unitățile de ingineri degajează drumurile, ajută la organizarea circulației rutiere în regiune, restabilesc sistemele de alimentare cu apă, energie electrică și termică a zonelor rezidențiale. Patrulele militarilor ruși însoțesc coloanele de refugiați și transporturile cu produse alimentare în regiunile îndepărtate din Nagorno-Karabah.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0