Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Video: FSB a prevenit mai multe atacuri teroriste în regiunea Moscovei

© Sputnik / Iliya Pitalev / Accesați arhiva multimediaСотрудник полиции у здания ФСБ на Лубянской площади в Москве, где произошла стрельба
Сотрудник полиции у здания ФСБ на Лубянской площади в Москве, где произошла стрельба - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
FSB-ul rusesc anunță că a dejucat mai multe atentate teroriste pe care intenționau să le comită adepții Statului Islamic în regiunea Moscovei.

CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. Atacurile teroriste din regiunea Moscove pregătite de celula organizației teroriste „Statul Islamic”, interzisă în Rusia și în multe țări ale lumii, au fost împiedicate de serviciile speciale rusești, relatează RIA Novosti cu referire la FSB al Federației Ruse.

„Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Federației Ruse a suprimat activitățile celulei interregionale a organizației teroriste internaționale Statul Islamic, interzisă în Rusia, ai cărei membri intenționau să comită acte de sabotaj și terorism în regiunea Moscovei”, se menționează în mesaj.

Agenții au reținut în regiunea Vladimir un membru al grupului - cetățean al unei țări din Asia Centrală. Unde se află ceilalți suspecți nu a fost specificat.

"Un dispozitiv exploziv improvizat, alte obiecte și documente au fost găsite și confiscate în locurile în care se aflau islamiștii radicali", precizează FSB.

Celula ar fi recrutat și strâns bani pentru teroriști. Centrul de relații publice al FSB a publicat și un videoclip din timpul reținerii.

Este pentru a patra oară în ultimele luni când serviciile speciale anunță despre prevenirea atacurilor teroriste în Rusia.

Anterior, FSB a raportat arestarea unui bărbat originar din Asia Centrală, care intenționa să arunce în aer „o clădire a unei instituții de stat” undeva în regiunea Moscovei și a anunțat și înfrângerea celulei organizației teroriste interzise „Katiba Tawhid wal-Jihad”, care planifica atacuri teroriste la Volgograd.

La începutul lunii octombrie, FSB a anunțat suprimarea atacului terorist din Stavropol. Potrivit serviciului de informații, un militant al Statului Islamic a achiziționat componente pentru o bombă improvizată și a fotografiat sediile instituțiilor structurilor de forță și instanțelor locale de judecată.

Potrivit informațiilor Serviciului Federal de Securitate Rus, în Federația Rusă sunt prevenite în fiecare an câteva zeci de atacuri teroriste.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0