Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia: Străinii vor trebui să susțină examene la istoria și limba rusă

© Sputnik / Артем Житенев / Accesați arhiva multimediaЭкзамен по русскому языку для иностранных граждан
Экзамен по русскому языку для иностранных граждан - Sputnik Moldova
Abonare
Perioada de valabilitate a certificatului eliberat va fi stabilită în funcție de scopul declarat al examinatorului: trei ani pentru obținerea unui permis de ședere temporar, permis de muncă sau patentă, pe termen nelimitat - pentru obținerea unui permis de ședere.

CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. În cadrul ședinței plenare de miercuri, Duma de Stat a Federației Ruse a adoptat o lege privind abordarea unificată privind desfășurarea examenului complex la limba rusă și istoria Federației Ruse pentru străini.

Au fost operate modificări la articolul 15.1 din legea federală „Cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini în Federația Rusă” și la articolul 7 din legea federală „Cu privire la organizarea prestării serviciilor de stat și municipale”.

Potrivit notei informative la document, desfășurarea examenului complex la limba rusă ca limbă străină, istoria Rusiei și bazele legislației rusești pentru străini și eliberarea certificatelor corespunzătoare, se va efectua de organizațiile de învățământ care au dreptul de a desfășura examene pentru străini la aceste discipline.

Potrivit legii, perioada de valabilitate a certificatului este stabilită de guvernul Federației Ruse. Termenul va fi stabilit în funcție de scopul obținerii certificatului: trei ani - pentru obținerea unui permis de ședere temporar, permis de muncă sau patentă, pe termen nelimitat - pentru obținerea unui permis de ședere.

Documentul propune de asemenea să fie stabilite cerințele față de nivelul de competențe la limba rusă ca limbă străină, cunoașterea istoriei Rusiei și a bazelor legislației rusești, în funcție de scopul cetățeanului străin (muncă, reședință temporară sau permanentă).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0