Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiștii propun revizuirea normei care interzice emisiunile tv din Rusia

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaАппаратная эфира ньюсрума телеканала "Матч ТВ".
Аппаратная эфира ньюсрума телеканала Матч ТВ. - Sputnik Moldova
Abonare
În Parlament, pe lângă statutul limbii ruse, va fi discutată și posibilitatea reîntoarcerii pe ecranele tv moldovenești a emisiunilor informativ-analitice rusești.

CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. Deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) au înregistrat în Parlament un proiect de lege care ar putea elimina interdicția difuzării în Moldova a emisiunilor de televiziune rusești cu caracter informativ, informativ-analitic, militar-politic.

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Societate
Statutul limbii ruse – proiect de lege depus în Parlament

Proiectul a fost semnat de deputații Bogdan Țîrdea, Adrian Lebedinschi și Vasile Bolea și este publicat pe site-ul Parlamentului.

Proiectul, printre altele, prevede modificarea părții 4 a articolului 17 din Codul serviciilor audiovizuale din Moldova, care îi obligă pe operatorilor moldoveni să difuzeze programe de televiziune și radio de natură informativă, analitică, militar-politică produse numai în acele țări care au ratificat Convenția europeană a televiziunii transfrontaliere.

De facto, această regulă conține o interdicție totală asupra retransmisiunii  produselor tv rusești în formatele corespunzătoare.

Socialiștii propun să li se permită radiodifuzorilor de televiziune și radio din Moldova să transmită orice programe care nu contravin conceptului național privind securitatea informației.

În plus, proiectul deputaților socialiști prevede o reducere a cantității de conținut produs la nivel local pentru diverse categorii de radiodifuzori (în medie, cu două ore pe zi) și o scădere a ponderii conținutului de televiziune în limba română de la 80% la 60%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0