Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Proiect: Coletele poștale mai scumpe de 100 de euro vor fi impozitate

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaРабота "Почты России" в Новосибирской области
Работа Почты России в Новосибирской области - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din Moldova reduc din nou limita de import neimpozabil al mărfurilor. Dacă anul trecut au coborât-o până la 200 de euro, începând cu 1 ianuarie 2021 plafonul va fi redus în jumătate și va constitui 100 de euro.

CHIȘINĂU, 25 nov — Sputnik. Pentru trimiterile poștale internaționale în valoare de peste 100 de euro vor trebui achitate taxe vamale începând cu 1 ianuarie curent. Propunerile de revizuire a regimului de impozitare pentru mărfurile care sosesc în Moldova în colete poștale au fost incluse în proiectul de politică fiscală și vamală, care urmează să fie aprobat de Parlament în viitorul apropiat.

Calculator, bani - Sputnik Moldova
Expert economic, despre politica fiscală și vamală din 2021

Conform propunerii Ministerului Finanțelor, pragul de scutire de impozite de la 1 ianuarie 2021 ar trebui să fie de 100 de euro. Aceasta este de două ori mai puțin decât în prezent, când se percep taxe pentru coletele care au o valoare de peste 200 de euro.

Potrivit notei informative a proiectului, propunerea este formulată în conformitate cu practicile europene, unde „plafonul” fără taxe este de 22 de euro. Ministerul Finanțelor raportează că obiectivul pe termen lung este de a uniformiza dimensiunea „plafonului” fără taxe cu țările Uniunii Europene.

În plus, potrivit Ministerului Finanțelor, creșterea rapidă a comerțului electronic a dus la o concurență neloială cu producătorii locali și cu importatorii rezidenți, care "reprezintă o amenințare pentru baza impozabilă".

În cazul coletelor transmise de cetățenii de peste hotare, plafonul rămâne neschimbat la nivelul de 430 de euro pe cale aeriană și 300 de euro pe cale terestră.

Modificarea vizează asigurarea veniturilor bugetare pentru a oferi sprijin financiar pentru nevoi sociale și economice importante, se menționează în document.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0