Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video - Potop pe strada Albișoara! Care este cauza inundației

© Photo : Facebook / Iv CebanInundații pe strada Albișoara din Capitală
Inundații pe strada Albișoara din Capitală - Sputnik Moldova
Abonare
Strada Albișoara din Capitală s-a transformat în râu în această dimineață. O țeavă care face legătura cu stația de pompare a apei a cedat, iar puhoaiele s-au revărsat pe carosabil. La fața locului au intervenit responsabilii de la întreprinderea „Apă-Canal Chișinău”.

CHIȘINĂU 25 nov - Sputnik. Strada Albișoara s-a transformat într-o „mică Veneție”, după ce o țeavă de apeduct s-a spart. Avaria s-a produs la intersecția străzilor Albișoara și Vasile Alecsandri din Capitală. Într-o postare pe Facebook, edilul-șef al Chișinăului a menționat că inundația nu a afectat carosabilul renovat și că responsabilii de la „Apă-Canal Chișinău” au intervenit de urgență.

Primarul a precizat că țeava a fost schimbată în anul 2014.

„Noi nu putem cunoaște sută la sută situațiile de avariere care ar putea avea loc la utilitățile subterane în diverse locații. Nu este problema în carosabilul renovat, este problema în țeava care a cedat”, a scris primarul Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

El a dat asigurări că problema va fi soluționată cât mai curând posibil. 

Internauții au postat pe rețele de socializare imagini cu inundația de pe strada Albișoara.

La scurt timp și pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Chișinău a apărut un video în care se vede cum muncitorii efectuează lucrări a remedia problema și a lichida consecințele inundației.
La fața locului a venit și viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban, care menționat că avaria nu are nicio legătură cu reparația carosabilului de pe strada Albișoara. Totodată, el a spus că problema va fi soluționată în curând, iar prejudiciile vor fi calculate de către întreprinderea ”Apă-Canal Chișinău”. 
„Apă-Canal a intervenit, toate serviciile au fost mobilizate imediat. A fost dispus ca să fie sistată aprovizionarea cu apă în așa fel ca să nu fie și alte prejudicii. (…) După cum ați văzut și Poliția a sistat traficul rutier pe o porțiune de drum. Exdrupo a mobilizat toate utilajele pentru a curăți totul ca să nu fie și alte prejudicii. Acum urmează Apă-Canal să facă o inventariere, să aprecieze care este situația. (…) Țeava este din 2014, este o țeavă relativ nouă, respectiv era evaluată ca o țeavă relativ nouă. Deci, putea să se întâmple oriunde în oraș, dar urmează să fie remediată cât mai curând această problemă,” a precizat viceprimarul Ilie Ceban.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0