Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au văzut lumina zilei în ambulanță: Copii născuți în drum spre maternitate

CC0 / Pixabay / Pexels / Bebeluș
Bebeluș - Sputnik Moldova
Abonare
Șase femei au născut copiii în ambulanță, în timp ce erau transportate la maternitate. Cazurile s-au înregistrat săptămâna trecută în Chișinău, Telenești, Florești, Ungheni și Edineț.

CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească anunță că pe parcursul săptămânii trecute șase copii s-au grăbit să vină pe lume până ca mamele lor să ajungă la maternitate. Ei au fost născuți în ambulanță. Cu toate că micuții s-au născut sănătoși, conform procedurilor, mamele și nou-născuții au fost transportați la maternitate pentru îngrijiri medicale.

Скорая помощь - Sputnik Moldova
Societate
Video - O ambulanță cu pacienți s-a răsturnat: Sunt răniți
 În aceeași perioadă, echipele de asistență medicală urgentă din toată țara au intervenit în peste 17 mii de cazuri. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 6 585 de pacienți, dintre care 5 737 au fost maturi, iar 848 - copii. Cel mai frecvent cetățenii au solicitat ajutor pentru urgențe respiratorii – 4 738 de cazuri, urgențe cardiovasculare au fost 3 067, urgențe neurologice au constituit 2 132, iar urgențe traumatologice - 1 187.

În urma celor 57 de accidente rutiere produse pe drumurile din țară au avut de suferit 80 persoane, dintre care 65 au fost transportate în instituțiile spitalicești.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0