Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ponderea imigranților în 2021: Cote pentru angajarea străinilor în Rusia

Abonare
Guvernul rus a aprobat o listă a sectoarelor din economie și a ponderii maxime a forței de muncă străine în acestea. Modificările sunt nesemnificative, dar în unele industrii cotele au fost limitate.

Potrivit documentului aprobat de Guvernul Rusiei, cele mai accesibile domenii pentru angajarea imigranților rămân a fi construcțiile (până la 80%), serviciile de locuințe și utilități și sectorul serviciilor - până la 70% din funcțiile statelor de personal. Până la jumătate din personal poate fi angajat în legumicultură, silvicultură și prelucrarea lemnului. Pentru toate aceste categorii, situația nu s-a schimbat în conformitate cu cerințele pentru anul curent, informează Sputnik Uzbekistan.

Criteriile de selectare a angajaților în domeniile transportului de pasageri și mărfuri au devenit mai stricte: în loc de o cotă de 26% pentru 2020, în 2021 ponderea străinilor nu poate depăși 24%. La fel ca înainte, cetățenilor altor state li se interzice să lucreze în domeniul comerțului cu amănuntul și cel privat (cu excepția vânzării de alcool și tutun) și să vândă medicamente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0