Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Greșeli frecvente la efectuarea testului COVID-19 – virusologi

© REUTERS / Radovan StoklasaМедицинский работник берет образец мазка у человека на участке тестирования COVID-19 в Оравски-Подзамок, Словакия
Медицинский работник берет образец мазка у человека на участке тестирования COVID-19 в Оравски-Подзамок, Словакия - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Specialiștii atenționează asupra celor mai frecvente greșeli pe care le comit oamenii atunci când efectuează testul la coronavirus.

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. Există mai multe reguli pe care trebuie să le respecte și pacienții, și medicii, pentru ca rezultatul analizei probei să fie de o exactitate maximă.

Посетитель в ресторане торгового центра в Бангкоке, Таиланд - Sputnik Moldova
Aceste produse, periculoase pentru persoanele cu coronavirus

Un șir de virusologi care au fost chestionați de publicația RBK au enumerat unele dintre acestea. Medicul terapeut de categorie superioară Tatiana Romanenko a amintit că, înainte de testare, persoana în cauză nu trebuie să mănânce, să bea, să-și clătească gura cu soluții antiseptice.

De asemenea, nu trebuie degajate prea meticulos căile respiratorii, deoarece din această cauză probele prelevate de la pacienți pur și simplu nu vor fi informative.

Șu șefa Catedrei boli infecțioase a Universității Prietenia Popoarelor din Rusia, Galina Colevnikova, este de acord cu aceste declarații. Ea a subliniat de asemenea că o pregătire necorespunzătoare pentru testare poate determina un rezultat fals al acestuia.

”Timp de trei ore, persoana nu trebuie să bea, să fumeze, să se spele pe dinți. Dacă va face acest lucru, nu veți găsit nicio infecție”, a afirmat ea.

Doctorul în științe biologice, profesorul Universității de Stat din Moscova Alexei Agranovski a menționat că asupra rezultatului testului influențează însăși calitatea pregătirii probelor. În acestea ni trebuie să ajungă nici un fel de substanțe străine, care ar putea distruge virusul până la efectuarea testului, prin urmare, este inadmisibilă chiar și cea mai neînsemnată încălcare a sterilității.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0