Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Pe cine și cum ajută Rusia: Portalul „Harta umanitară”

© Photo : Miroslav RotariБорт ВКС России доставил в Молдову гуманитарную помощь из Китая
Борт ВКС России доставил в Молдову гуманитарную помощь из Китая - Sputnik Moldova
Abonare
PePe imaginea interactivă extinsă a globului se poate vedea cum Rusia își susține partenerii străini în situații de urgență, dar și în viața de zi cu zi.

CHIȘINĂU, 23 nov – Sputnik. A devenit funcțional portalul pe Internet „Harta umanitară”, care conține informații despre asistența oferită de Rusia diverselor  țări ale lumii.

Президент РФ Владимир Путин принимает участие в работе саммита Группы двадцати в режиме видеоконференции - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Rusia, gata să ofere tuturor vaccinul anti-COVID-19 - Video

Această sursă a devenit prima platformă interactivă de pe care se pot obține toate informațiile despre sprijinul multilateral rusesc și proiectele internaționale de asistență pentru dezvoltare în cazul fiecărei țări beneficiare în parte.

Proiectul a fost prezentat de șeful lui Rossotrudnicestvo, Evgheni Primakov.

De asemenea, portalul ne permite să aflăm și despre asistența pe care Rusia o acordă Republicii Moldova.

Astfel, în martie 2020, Moscova i-a donat Chișinăului 10.000 de teste rapide pentru coronavirus.

În aprilie, la cererea părții moldovene, a fost efectuată o operațiune de transfer a echipamentelor medicale alocate de China pentru combaterea răspândirii COVID-19 de către un avion An-124 „Ruslan” al Forțelor Aerospațiale Ruse, de la Shanghai la Chișinău.

Maia Sandu  - Sputnik Moldova
Sandu și relațiile cu Rusia: Сum îți așterni așa vei dormi

În luna mai, un grup de specialiști de la Rospotrebnadzor au organizat consultări în Moldova privind combaterea coronavirusului. Oamenii de știință de la Institutul Central de Cercetare a Epidemiologiei din cadrul Institutului Rus „Microb” al Rospotrebnadzor s-au întâlnit cu reprezentanți ai departamentelor relevante din Republica Moldova, cu autoritățile locale, au vizitat o serie de instituții medicale din Chișinău, Tiraspol și alte orașe.

Portalul digital a fost elaborat în cadrul proiectului „Monitorizare umanitară”, misiunea sa fiind de a crește gradul de informare despre modul în care Rusia îi ajută pe partenerii străini în situații de urgență. Publicul proiectului sunt experți, mediul corporativ, organizațiile non-profit, comunitățile științifice și studențești.

Datele „Hărții umanitare” vor fi completate, inclusiv prin crowdsourcing - orice vizitator al portalului poate contribui.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0