Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când va începe comercializarea brazilor în Moldova

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaМолодые ели в питомнике.
Молодые ели в питомнике. - Sputnik Moldova
Abonare
Frumoșii pomi verzi de Crăciun sunt crescuți în pepiniere speciale în toată țara. Anul acesta, producătorii intenționează să-și vândă singuri produsele pentru a evita intermediarii.

CHIȘINĂU, 22 noiembrie - Sputnik. Brazii de la pepinierele agenției de stat ”Moldsilva” vor fi scoși la vânzare în mai puțin de o lună. Administrația întreprinderii de stat va reduce prețurile pentru simbolul principal al sărbătorilor de iarnă cu circa 20%. Acest lucru l-a declarat pentru presă directorul întreprinderii Dumitru Cojocaru.

Jucării de brad la centrul comercial GUM din Moscova - Sputnik Moldova
Decorațiuni de ieri și de azi: Cum s-au modificat jucăriile de brad de-a lungul timpului

Potrivit șefului întreprinderii, la fel ca și în anii precedenți, copacii vor fi comercializați pe la mijlocul lunii decembrie, astfel încât să se mențină până la sfârșitul sărbătorilor de iarnă. După tăiere, plantele își păstrează „aspectul” timp de aproximativ o lună.

La început, spre vânzare vor fi puși de la șase la opt mii de brazi. Dacă cererea va fi mai mare, numărul lor va crește.

Copacii tineri de vânzare sunt crescuți în pepiniere din Chișinău, Edineț, Glodeni, Iargara, Cimișlia, Strasen, Nisporeni dar și în alte orașe și regiuni. Din totalul de 12 milioane de răsaduri din toate pepinierele forestiere ale agenției, 15% sunt molizi prevăzuți pentru vânzare.

Anul trecut, prețul coniferelor procurate de la pepinierele forestiere a fost de 36 lei pentru un metru. Cei de soiul argintiu sunt puțin mai scumpe.

Șeful întreprinderii a promis că întreprinderea va examina săptămâna viitoare problema reducerii prețului cu 20%. Pentru a evita intermediarii, companiile forestiere vor încerca să-i vândă direct cetățenilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0