Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în Moldova: Încă 19 oameni au murit

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul cazurilor noi de infectare cu noul tip de coronavirus, dar și a persoanelor tratate și externate a fost raportat de Ministerul Sănătății.

CHIȘINĂU, 22 nov - Sputnik. Alte 1252 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova. Precizarea a fost făcută de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, printr-un comunicat de presă. 

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 97 941 cazuri. Numărul cadrelor medicale infectate în ultimele 24 de ore ajunge la 87 de persoane. Este vorba de 35 de medici, 46 de asistenți medicali și șase persoane care reprezintă personalul auxiliar. Ministerul informează că 257 de persoane sunt în stare extrem de gravă. Dintre acestea 45 sunt conectate la respirație dirijată. 

Президент РФ Владимир Путин принимает участие в работе саммита Группы двадцати в режиме видеоконференции - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Rusia, gata să ofere tuturor vaccinul anti-COVID-19 - Video

Și astăzi a fost înregistrat un număr mare de decese provocate de infecția cu COVID-19. Cea mai tânără victimă are doar 41 de ani, iar cea mai bătrână - 83 de ani. Complicațiile provocate de coronavirusul de tip nou a provocat moartea medicului stomatolog Valentin Jușca, de 71 ani, care activa în secția stomatologie a Spitalului Raional Edineț. A fost internat pe 15 noiembrie la Spitalului Raional Edineț, fiind confirmat pozitiv cu infecția COVID-19.

Alte 1444 persoane au fost tratate și externate. În total, 79 556 persoane au fost tratate de COVID-19.

De precizat, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău s-a întrunit în ședință și a adoptat noi măsuri stricte pentru combaterea COVID-19. Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise în municipiul Chișinău. Rămâne obligatorie și măsura care prevede acoperirea nasului și gurii în spațiile publice închise. Autoritățile municipale atenționează că sfidarea acestor reguli constituie pericol pentru sănătatea publică, iar cei care nu le vor respecta se vor alege cu amenzi sau chiar vor fi trași la răspundere penală. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0