Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Proteste la Paris și Leipzig după votarea unor legi controversate

© Sputnik / Доминик Бутен / Accesați arhiva multimediaFrance Police Law Protest
France Police Law Protest - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La Paris au avut loc proteste împotriva unei legi controversate votate de Parlamentul francez și care prevăd că este ilegală distribuirea cu imagini de polițiști, dar proteste au avut loc și în Germania

CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Legea care transformă în ilegalitate distribuirea de imagini cu polițiști prin care aceștia pot fi identificați este criticată ca punând în pericol libertatea presei, arată Sputnik

Pe Esplanada Drepturilor Omului din Paris, contestatarii au protestat astăzi împotriva acestei așa numite legi a securității globale, aprobate ieri de Adunarea Națională.

Pasul următor este ca legea să fie aprobată însă și de Senatul Franței. Până atunci, protestatarii au ieșit însă la manifestații pentru a arăta că această lege subminează principiile presei libere.

Proteste și în Germania

Proteste au avut loc astăzi și la Leipzig ca reacție la măsurile restrictive impuse de Guvernul federal pentru a opri răspândirea Covid 19, arată Sputnik.

Demonstrația are loc după ce Bundestagul a adoptat miercuri prevederi legale care dau Guvernului puteri sporite pentru a introduce restricții împotriva epidemiei, incluzând distanța socială, purtarea de măști, închiderea magazinelor, restaurantelor și a altor locații.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0