Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lege: Pedeapsă cu închisoarea pentru profanarea mormintelor

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание
Задержание  - Sputnik Moldova
Abonare
Aprobat de Parlament: persoanele care vor îndrăzni să profaneze mormintele pot fi pedepsiți cu închisoarea sau amenzi foarte mari.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Parlamentul a votat astăzi în a doua lectură proiectul de lege care prevede sancțiuni mult mai aspre pentru acțiuni de intoleranță religioasă și profanarea mormintelor. Autor al acestui proiect este Guvernul. Legea va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Посещение кладбищ в день Радуницы - Sputnik Moldova
Coroanele scumpe, furate de pe morminte și revândute

Noua lege a fost necesară din considerentul că „sancțiunile prevăzute pentru moment de legislația penală și contravențională nu descurajează comiterea unor asemenea fapte pe viitor”, potrivit notei informative la proiect.

Codul contravențional va prevedea pentru contravenția de profanare a mormintelor o sancțiune de până la 1.800 de lei.

Amenzile pentru profanarea mormintelor vor fi majorate până la 47.500 de lei. Pentru astfel de acțiuni va fi aplicată, de asemenea, pedeapsa prin muncă neremunerată în folosul comunității într-un volum de 180-240 de ore sau închisoarea pe un termen de până la 2 ani.

Astfel, Guvernul a propus „o agravare a răspunderii survenite pentru comiterea unor fapte care manifestă intoleranța religioasă și lipsa de respect față de sentimentele persoanelor atașate de valorile religioase”.

Câteva morminte din Cimitirul Evreiesc din Chișinău au fost vandalizate la începutul acestei luni, pe acest caz fiind deschis un dosar penal.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0