Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alegeri parlamentare anticipate și posibile coaliții în Parlament: Perspectivele Moldovei

© Sputnik / Rodion ProcaПарламент Parlament
Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a vorbit în cadrul emisiunii ”Președintele Răspunde” despre probabilitatea alegerilor parlamentare anticipate și soarta actualului Guvern.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Igor Dodon a declarat că, după predarea fotoliului de președinte, va prelua conducerea PSRM. În același timp, președintele în exercițiu a dat de înțeles că varianta ideală pentru o coaliție în Parlament ar fi între PSRM și PAS. Totuși, el consideră că până la finele acestui an nu se vor lua decizii majore cu privire la cooperarea dintre fracțiuni în Legislativ.

Moldovenii votează la București, secția de la AEP, în cadrul alegerilor prezidențiale din Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Ce spune Igor Dodon despre cei care au votat-o pe Maia Sandu
”Nu văd nicio formă de coaliție în Parlament până la sfârșitul acestui an. După Anul Nou, PSRM va examina oportunitatea creării sau nu a coalițiilor pe termen scurt și mediu. Vom vedea dacă putem crea astfel de coaliții și dacă e în interesul nostru să le creăm. Varianta ideală ar fi o coaliție largă între stânga și dreapta politica. Igor Dodon cu PSRM și Maia Sandu cu PAS, sunt două forțe cu legitimitate sporită”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, el a menționat că PSRM va decide când și cum va fi dizolvat Parlamentul. 

”Avem cel puțin 40 de deputați care nu vor anticipate. Formula dizolvării acestui Parlament ține de PSRM. Noi vom decide când și cum. Guvernul Chicu nu va pleca în demisie. Nu examinăm varianta ca cineva sub presiune să scrie cerere de demisie. Nu examinăm demisia din cont propriu. Am auzit de idei de moțiune de cenzură. Dacă mergeți la anticipate, ați dispărut de pe arena politică. Noi mergem fără griji, da voi ce veți face?”, le-a transmis Igor Dodon politicienilor. 

Igor Dodon susține că alegerile parlamentare anticipate trebuie să aibă loc în luna octombrie-noiembrie 2021. Până atunci însă Guvernul va rămâne minoritar. În același timp, Igor Dodon a spus că își asumă toate realizările și eșecurile pe care le-a avut în cei patru ani când a fost la șefia țării. El a precizat că greșelile l-a făcut un om mai puternic. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0