Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon i-a transmis un mesaj de felicitare Patriarhului Kirill

© Photo : Facebook / Dodon IgorPreședintele Igor Dodon și Patriarhul Kirill
Președintele Igor Dodon și Patriarhul Kirill  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele în exercițiu, Igor Dodon, l-a felicitat pe Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kiril cu ocazia zilei sale de naștere. Șeful statului i-a urat sănătate și succese în slujirea sa pastorală.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Președintele în exercițiu, Igor Dodon, l-a felicitat cu ocazia zilei de naștere pe Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill.

”Îi sunt profund recunoscător pentru grijile față de țara noastră. Populația ortodoxă a Moldovei îl percepe pe Patriarhul Kirill ca pe un mentor și un părinte spiritual. Pentru noi este foarte important să auzim glasul Patriarhului, în special, în aceste vremuri, când întreaga lume suferă din cauza pandemiei de coronavirus. Sunt convins că în această perioadă dificilă, ușile bisericilor ortodoxe trebuie să fie deschise pentru enoriași, cu respectarea tuturor normelor sanitaro-epidemiologice”, a scris Igor Dodon. 

Ultima dată, Igor Dodon a discutat cu Patriarhul Kirill în data de 12 noiembrie, cu trei zile înainte de turul doi al scrutinului prezidențial. Atunci, ei au vorbit despre aspecte de actualitate ale relațiilor dintre BORu cu statul moldovenesc.

"Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse și președintele Republicii Moldova au făcut un schimb de opinii cu privire la cooperarea dintre biserică și stat, privind depășirea amenințărilor legate de răspândirea infecției cu coronavirus, precum și despre alte probleme", preciza Patriarhia într-un comunicat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0