Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon a discutat cu Kozak: A fost programată o vizită în Rusia

© Sputnik / Miroslav RotariВстреча президента Молдовы Игоря Додона и вице-премьера РФ Дмитрия Козака
Встреча президента Молдовы Игоря Додона и вице-премьера РФ Дмитрия Козака - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Moldovei, Igor Dodon, va întreprinde o vizită de lucru în Rusia. Șeful statului a discutat despre acest lucru cu reprezentantul special al președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak.

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, a purtat o conversație telefonică cu șeful adjunct al administrației prezidențiale din Rusia, Dmitri Kozak. Șeful statului a anunțat despre aceasta pe pagina sa de Facebook.

Dodon a spus că printre problemele puse în discuție a fost și vizita sa de lucru în Rusia, urmând să fie discuta o serie de probleme de actualitate ale cooperării moldo-ruse.

După cum a remarcat șeful statului, partea rusă i-a mulțumit pentru eforturile depuse în timpul mandatului prezidențial, care au vizat consolidarea parteneriatului strategic dintre Moldova și Rusia.

"În special, Dmitrii Kozak a subliniat faptul că datorită eforturilor mele, în luna aprilie 2017, Moldova a semnat Memorandumul de cooperare cu Uniunea Economică Eurasiatică, iar în luna mai 2018, a devenit prima țară cu statut de observator pe lângă UEEA. ", a scris Dodon.

Dodon a precizat că a exprimat gratitudine domnului Kozak și actualei conduceri a Federației Ruse pentru susținerea multilaterală acordată Republicii Moldova, inclusiv pentru reluarea exporturilor și extinderea categoriilor de produse agricole autohtone exportate în Rusia, pentru asistența acordată în combaterea pandemiei de coronavirus și sprijinul material oferit agricultorilor noștri, afectați de secetă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0