Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sandu are pază: Cine îi asigură protecția președintelui ales

© Inquam Photos / Octav GaneaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele ales, Maia Sandu, beneficiază de pază de stat. La dispoziția sa este un agent de pază, un automobil de serviciu și șoferul personal.

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. După ce mai mulți deputați își puneau întrebarea de ce președintele ales, Maia Sandu, nu are pază asigurată de stat, iată că astăzi la sediul PAS a mers o echipă de protecție de la SPPS.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Cine este Maia Sandu: Prima femeie președinte al Moldovei
Informația a fost confirmată de reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate. A doua zi după anunțarea rezultatelor scrutinului prezidențial, liderul grupului parlamentar PRO MOLDOVA, Andrian Candu, a declarat că președintele ales Maia Sandu ar trebui să beneficieze de protecție de stat. 

”Dacă e să vorbim de corectitudine, considerăm că președintele ales Maia Sandu azi ar trebui să beneficieze de protecție din partea statului. Și ar fi fost corect ca astăzi Serviciul de Protecție și Pază să asigure protecție, deoarece are deja calitate oficială și lucrul acesta ar trebui să se întâmple fără întârziere”, a menționat Andrian Candu. 

În iunie 2019 Legea care vizează SPPS a fost modificată, astfel instituția a trecut în subordinea președintelui țării. Serviciul Protecție și Pază de Stat asigură protecţia demnitarilor Republicii Moldova, a oficialilor străini pe timpul şederii lor în țara noastră, precum şi paza sediilor de lucru a demnitarilor şi a reşedinţelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0