Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe teste pentru COVID-19: Câte vor fi procurate

© Pixabay / fernandozhiminaicelaTub de testare Covid-19 cu rezultat negativ
Tub de testare Covid-19 cu rezultat negativ - Sputnik Moldova
Abonare
Încă 300 de mii de teste pentru diagnosticarea COVID-19 vor fi procurate de către autorități. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, pe pagina sa de Facebook. 

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Ministerul Sănătății este în proces de achiziție a încă 300 de mii de teste pentru noul tip de coronavirus. Astfel, laboratoarele vor putea efectua în jur de șapte mii de teste zilnic. Testele urmează să fie procurate prin intermediul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

Teste - Sputnik Moldova
Societate
Moldova va cumpăra încă 100 de mii de teste și 8 ambulanțe în lupta cu COVID-19
Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că laboratoarele au fost dotate cu toate echipamentele și reagenții necesari pentru asigurarea diagnosticului de laborator. 

Conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), diagnosticul de laborator al infecției cu noul coronavirus se bazează pe detectarea ARN-ului SARS-CoV-2 prin reacția în lanț a polimerazei (PCR). Mai exact, este vorba despre un test ce se prelevează din nas sau faringe cu ajutorul unui bețișor. Potrivit OMS, acest tip de test este cel mai sigur în prezent și oferă un rezultat exact, comparativ cu testele rapide, care au o sensibilitate mai mică. Toate etapele de testare trebuie realizate de personal specializat, într-un laborator de biologie moleculară care întrunește condițiile necesare. Un test cu rezultat pozitiv arată că persoana are o infecție activă, pe care ar putea să o răspândească. Odata ce o persoană se tratează, rezultatele devin negative.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 92 519 cazuri de COVID-19. Totodată, 2 072 persoane au pierdut lupta cu boala. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0