Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video - Ce a pățit o tânără ce a îmbrăcat uniforma de polițist

© Sputnik / Mihai CarausПолиция получила 52 машины
Полиция получила 52 машины - Sputnik Moldova
Abonare
A vrut să adune vizualizări pe rețelele de socializare, dar se va alege cu o amendă. O tânără din Republica Moldova s-a filmat îmbrăcată în uniformă de polițist și a postat filmulețul pe internet, apoi a fost chemată la Inspectorat pentru a oferi explicații.

CHIȘINĂU 18 nov - Sputnik. O tănără urmează să fie trasă la răspundere pentru că a publicat un filmuleț video în care ea apare îmbrăcată în uniforma poliției. Direcția Inspectare Efectiv a IGP s-a autosezizat, din motiv că tânăra a apărut într-o ipostază nedemnă de un angajat cu statut special.

La scurt timp, ea a fost identificată și a fost chemată la Inspectorat pentru a oferi explicații. Oamenii legii au stabilit că tânăra are 22 de ani, este din Chișinău și nu activează în cadrul Inspectoratul General al Poliției (IGP). Ea le-a explicat ofițerilor că a vrut doar să-și crească numărul de urmăritori pe rețelele de socializare și că nu s-a gândit că se va ajunge atât de departe.

Într-un filmuleț postat de poliție pe pagina de Facebook a IGP, tânăra recunoaște gestul și spune că abia acum și-a dat seama că nu este bine ceea ce a făcut. Spre final ea și-a cerut scuze pentru gestul său.

Potrivit poliției, tânăra riscă o amendă până la 2400 de lei pentru „Uzurparea de calităţi oficiale prin folosirea ilegală a uniformei cu însemne distinctive, cu simbolica autorităţilor publice sau cu aspect similar ce ar permite confundarea, dacă nu este însoţită de săvîrşirea unei infracţiuni”. Într-un comunicat de presă al IGP se arată că ofițerii nu vor tolera denigrarea imaginii instituției și a angajaților. Oemenii legii au ținut să menționeze că uniforma poliției poate fi purtată doar de angajați, în timpul serviciului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0