Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Franţa: proteste în mai multe oraşe împotriva închiderii bisericilor

© AFP 2024 / THOMAS COEXBiserica Saint Germain l'Auxerrois din Paris
Biserica Saint Germain l'Auxerrois din Paris - Sputnik Moldova
Abonare
Credincioşii catolici din Franţa au organizat demonstrații în mai multe oraşe pentru a cere autorităților să relaxeze măsurile de lockdown împotriva virusului şi să permită serviciile religioase, numite drept „o necesitate vitală”.

BUCUREŞTI, 18 nov – Sputnik. Purtând bannere cu mesajele „Lăsaţi-ne să ne rugăm” și „Vrem Liturghie”, credincioşii catolici au organizat duminică manifestații în întreaga Franță pentru a cere autorităților să relaxeze măsurile de blocare şi să permită serviciile religioase, potrivit abcnews.

Tătar  - Sputnik Moldova
“Toamna neagră” din 1758: Năvalirea tătarilor în Moldova, în interese germane
În orașul Nantes, sute de credincioşi s-au adunat în fața unei statui a Fecioarei Maria, unii dintre aceştia îngenunchind pe trotuarul ud de ploaie, potrivit postului de radio local France Bleu. Adunări similare au fost raportate în orașul estic Strasbourg, în Bordeaux din sud-vest și în afara catedralei Saint-Louis din Versailles.

De asemenea, catolici devotați au cântat imnuri și au protestat ore în șir vineri, la Biserica Saint-Sulpice din Paris la o demonstrație similară, însă poliția din Paris a declarat că la protest nu s-a respectat distanțarea socială și că s-a încălcat un ordin împotriva rugăciunii pe stradă, astfel că poliţiştii au interzis un miting similar planificat pentru duminică.

Având un număr de cazuri de infectare cu coronavirus confirmate mai mare decât în orice altă țară europeană, Franța a interzis mesele și alte servicii religioase pentru întreaga lună noiembrie. Bisericile și alte locuri religioase rămân însă deschise pentru vizitatorii individuali care vor să meargă să se roage.

Vicarul general al arhiepiscopiei Parisului, Benoist de Sinety, i-a îndemnat pe credincioşi să respecte regulile, spunând că astfel de proteste „nu sunt utile”. Cu toate acestea, el a numit Liturghia „o necesitate vitală” și a spus că pentru credincioşi este o „suferință să nu poată participa” la slujbe.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0