Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin cere acordul Legislativului pentru dislocarea trupelor în Karabah

© Sputnik / Арам Нерсесян / Accesați arhiva multimediaTrupele ruse de menținere a păcii în Nagorno-Karabah
Trupele ruse de menținere a păcii în Nagorno-Karabah - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Federației din Rusia a primit adresarea lui Putin privind dislocare trupelor de menținere a păcii în Nagorno-Karabak.

CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. Adresarea lui Vladimir Putin privind folosirea trupelor ruse de menținere a păcii în Nagorno-Karabah a fost recepționată de către Consiliul Federației, a confirmat pentru RIA Novosti președintele comitetului pentru legislația constituțională, Andrei Klisaș.

El a spus că este vorba de un contingent care deja a fost identificat de Vladimir Putin.  

Andrei Klisaș a mai spus că în acest caz este necesar acordul Legislativului rus pentru că este vorba de o situație militară operativă, ci de o acțiune planificată pentru câțiva ani.   

Andrei Klisaș a mai spus că mandatul forțelor ruse de menținere a păcii în Nagorno-Karabah este preconizat pentru o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de a fi prelungit ulterior.

Deja comitele de profil ale Consiliului Federației s-au întrunit într-o ședință închisă, la care au recomandat Legislativului rus să-și dea acordul la dislocarea trupelor ruse de menținere a păcii în Nagorno-Karabah, așa cum a propus președintele Vladimir Putin.

Amintim că anterior șefii de stat ai Rusiei, Armeniei și Azerbaidjanului au adoptat o declarație comună privind încetarea focului. Potrivit acestui document făcut public de președintele Vladimir Putin, din data de 10 noiembrie are loc încetarea totală a focului, Azerbaidjan și Armenia rămân pe pozițiile ocupate și fac schimb de prizonieri. Și în Nagorno-Karabah sunt dislocate forțele de menținere a păcii din Federația Rusă.    

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0