Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lukașenko o felicită pe Sandu: Belarus rămâne un partener responsabil

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandr Lukașenko
Alexandr Lukașenko - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria obținută în scrutinul prezidențial. Liderul de la Minsk a declarat că Belarus rămâne un partener responsabil pentru țara noastră.

CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a menționat că Minsk-ul și Chișinăul au reușit să acumuleze experiență în multe domenii și îi urează președintelui ales Maia Sandu succes în toate proiectele. 

”Sper că experiența va fi necesară pentru dezvoltarea în continuare a țărilor noastre. Belarus a fost și va rămâne mereu un partener responsabil. Cu aportul dumneavoastră, sper că vom reuși să îmbunătățim relațiile bilaterale cu noi inițiative constructive în beneficiul cetățenilor din Belarus și Moldava”, a transmis Lukașenko.

Президент РФ В. Путин обратился к участникам VII Форума регионов РФ и Белоруссии - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a felicitat-o pe Sandu cu victoria în alegeri
Alexandr Lukașenko a fost la Chișinău în 2014, când președinte era Nicolae Timofti, dar și în 2018 când a avut o întrevedere cu șeful statului Igor Dodon.

La cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial din 15 noiembrie, Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate a acumulat 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%.

După anunțarea rezultatelor oficiale preliminare de către CEC, Maia Sandu a fost felicitată de președintele României, Klaus Iohannis, liderul de la Kiev, Vladimir Zelenski, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dar și de către Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kiril. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0