Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Video: Un gol fabulos decide meciul Moldova - Grecia

© REUTERS / STRINGERMeciul Moldova - Grecia
Meciul Moldova - Grecia - Sputnik Moldova
Abonare
Naționala Moldovei a fost învinsă pentru a doua oară de Grecia în cadrul Ligii Națiunilor. La fel ca la Atena, ”tricolorii” au cedat cu 0-2.

CHIȘINĂU, 16 nov – Sputnik. De această dată, Moldova a încasat ambele goluri în prima repriză. Mijlocașul echipei Olympiakos, Konstantinos Fortounis a deschis scorul în minutul 32 cu un șut fabulos de la circa 25 de metri. Portarul Stanislav Namașco, care a făcut un nou meci bun, practic nu a avut șanse, șutul decarului grec fiind unul năprasnic, direct la vinclu.

Atacantul de la Analyaspor, Anastasios Bakasetas a dublat avantajul în minutul 41 după o nesincronizare din defensiva Moldovei și jocul era practic făcut.

La pauză, Engin Firat i-a aruncat în luptă pe Alexandru Epureanu și Mihail Caimacov, dar cea mai mare ocazie a Moldovei a ratat-o un alt jucător intrat în repriza secundă, Iaser Țurcan. Mijlocașul de la Petrocub a tras de puțin pe lângă poartă în minutul 80.

”În prima repriză băieții au fost nesiguri pe ei. În meciul precedent cu Rusia s-au lăsat multe forțe. La pauză am efectuat două modificări și jocul nostru a devenit mai bun. Sunt mulțumit de repriza a doua”, a declarat selecționerul Moldovei, Engin Firat.

Victoria Greciei este una meritată, portarul Namașco salvând în extremis de alte trei șanse de gol ale oaspeților. Pentru goalkeeperul de 34 de ani a fost meciul cu numărul 50 la echipa națională.

Grecii ajung la 11 puncte, dar sunt întrecuți cu două puncte de Slovenia, care au obținut o victorie dramatică în fața lui Kosovo. Slovenii au fost conduși din minutul 58, după golul lui Muriqi, reușind egalarea 5 minute mai târziu, prin Kurtic. Îm minutul 90+2 s-a dictat penalty pentru Slovenia pentru un henț în careu, iar vedeta Josip Ilicic a înscris cu emoții pentru 2-1.

Kosovo are 2 puncte la activ, cu unul mai mult ca Moldova. Cele două echipe se vor întâlni pe 18 noiembrie, la Pristina. În caz că Moldova nu va reuși victoria, echipa antrenată de Engin Firat va retrograda în Liga D a Ligii Națiunilor.

Moldova - Grecia 0-2

Marcatori: Fortounis 32, Bakasetas 41

Moldova: Namașco, Reabciuk, Armaș (c), Posmac, Ioniță (Boiciuc 83), Cebotaru (Epureanu 46), Cociuc (Caimacov 46), Damașcan (Dros 71), Jardan, Spătaru, Rață (Țurcan 62)

Antrenor: Engin Firat

Grecia: Vlachodimos, Tzavellas, Bouchalakis, Mavrias, Jose Carlos, Fortounis (Tzolis 65), Bakasetas (c), Pavlidis (Giakoumakis 78), Hatzidiakos, Limnios (Chatzigiovanis 78), Tsimikas (Kiriakopoulos 62)

Antrenor: Johannes Van'T Schip

Arbitru: Fran Jovic

Avertizați: Jardan 61, Posmac 90 - Mavrias 47

15 noiembrie. Chișinău. Stadionul Zimbru. Fără spectatori.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0