Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câți elevi și profesori sunt infectați cu COVID-19 în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a prezentat datele privind evoluția situației epidemiologice în instituțiile de învățământ general din țară.

CHIȘINĂU, 16 nov - Sputnik. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că la data de 13 noiembrie, 8 instituții de învățământ general din țară activează la distanță din cauza carantinei ca și în cazul a 169 de clase. Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 288, iar 3610 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 357 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 263 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 85 de persoane, iar alte 98 se află în autoizolare.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 09-13 noiembrie, au fost înregistrați 25 de elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 16 – cadre didactice și 5 din personalul nedidactic și auxiliar. De asemenea, 44 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

© Photo : Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldovasablon tehnic superior
Câți elevi și profesori sunt infectați cu COVID-19 în Moldova - Sputnik Moldova
sablon tehnic superior

În învățământul superior, în perioada 09-13 noiembrie, avem 24 studenți testați pozitiv cu Covid-19, iar 149 de studenți se află în autoizolare. 8 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 5. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 18 persoane, iar 7 se află în autoizolare.

Din numărul total de 1398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1312 instituții de învățământ.

© Photo : Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldovasablon gradinite
Câți elevi și profesori sunt infectați cu COVID-19 în Moldova - Sputnik Moldova
sablon gradinite

În prezent, 11 instituții și 40 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 14, iar alți 1370 de copii se află în autoizolare. 103 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 157 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 47 de persoane, iar alte 164 se află în autoizolare.

© Photo : Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldovascoli sablon
Câți elevi și profesori sunt infectați cu COVID-19 în Moldova - Sputnik Moldova
scoli sablon

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

Fluxul de știri
0