Reconstituire digitală impresionantă: stradă din Pompei - VIDEO

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaPompei
Pompei - Sputnik Moldova
Abonare
Vechiul oraș roman Pompei, fondat în secolul al VI-lea î.Hr., la poalele Vezuviului, și îngropat complet în timpul erupției vulcanului, a fost reconstituit în imagini digitale. Cum arătau casele și străzile sale înainte de distrugerea orașului.

BUCUREŞTI, 16 nov – Sputnik, Doina Crainic. Case cu două etaje, trotuare din piatră, pereți pictați și magazine cu tarabe pline de suveniruri colorate, așa arăta orașul roman Pompei, situat în Golful Napoli, înainte ca o erupție a vulcanului Vezuviu să-l îngropeze sub cenușă în octombrie 79.

​Arheologul Universității din Cincinnati Steven Ellis și ilustratorul și designerul grafic britanic Gareth Blayney lucrează pentru a recrea aspectul acestui oraș îngropat sub cenușă vulcanică și rocă.

​Ei au distribuit imaginile reconstituite pe pagina Proiectului de cercetare arheologică „Pompei: Porta Stabia”, care a reunit arheologi și alți cercetători din Roma și Statele Unite care studiază despre Pompei din 2005.

Alte proiecte

Proiecte de acest gen au mai fost realizate și anterior, de exemplu de Laboratorul de Informatică Aplicată IBAM-CNR în colaborare cu ENEL.

Sau acest tur virtual al Casei din grădină, reconstituit de Ubisoft și Aristeas ca parte a expoziției Pompeii din 2020, coprodus de Grand Palais și Gedeon Programs:

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0