Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai mulți alegători în turul doi: Câți au votat până acum

© Sputnik / Mihai CarausВыборы президента Молдовы голосование
Выборы президента Молдовы голосование - Sputnik Moldova
Abonare
În turul doi al alegerilor prezidențiale, moldovenii ies într-un număr mai mare la vot. Până la această oră, peste 1,4 milioane de moldoveni și-au exercitat dreptul la vot - ceea ce reprezintă peste 46 la sută din totalul moldovenilor cu drept de vot.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. S-au mobilizat și au ieșit la urne. La ora 17:30, CEC arată că peste 1 400 000 de moldoveni au participat la alegerile prezidențiale. 

Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova
Moldovenii din Găgăuzia, mai activi decât în primul tur
Dacă în primul tur au votat doar 1 348 719 de moldoveni, atunci la mai bine de trei ore până la închiderea secțiilor de vot numărul este mai mare cu peste 50 de mii. Ceea ce înseamnă că în turul doi al alegerilor prezidențiale prezența la urne este mai mare decât în primul tur. 

Datele CEC mai arată că peste 54% dintre alegători sunt femei. Persoanele cu vârste cuprinse între 56 și 70 de ani sunt cele mai active. Tinerii între 18 și 25 de ani sunt cei mai pasivi. Doar opt la sută dintre ei și-au exercitat dreptul la vot. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0