Continuă retragerea militarilor din Karabah, din zonele aflate sub controlul Baku

© Sputnik / Aram Nersesyan / Accesați arhiva multimediaЛюди у монастыря Дадиванк в Карвачарском районе Карабаха
Люди у монастыря Дадиванк в Карвачарском районе Карабаха - Sputnik Moldova
Abonare
Vremea rea ​​și nevoia de a curăța unele secțiuni de drum, în special în munți, au fost numite ca motive ale întârzierii procesului de retragere.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Retragerea militarilor din cadrul milițiilor populare din Nagorno-Karabah din regiunile care trec, în condițiile acordului, sub controlul Baku a încetinit, dar continuă, în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile, a declarat pentru RIA Novosti o sursă de la cartierul general al forțelor de menținere a păcii.

”În ciuda situației dificile, retragerea militarilor din cadrul miliției populare din Nagorno-Karabah din regiunile Aghdam, Kelbajar și Lachin este în curs. Desigur, acum a încetinit din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a deminării unor anumite porțiuni de drum. În special, acest lucru se aplică terenurilor montane", a declarat sursa pentru agenție.

Карабах, НКР, Мартакерт - Sputnik Moldova
Pace pentru Nagorno-Karabah: Cine și pentru ce a luptat
La 10 noiembrie, liderii Rusiei, Armeniei și Azerbaidjanului au adoptat o declarație comună privind încetarea focului în Karabah. Din 10 noiembrie, Azerbaidjanul și Armenia s-au oprit pe pozițiile lor ocupate și trebuie să facă schimb de prizonieri de război. De asemenea, forțele de menținere a păcii din Rusia vor fi dislocate în Karabah. Prim-ministrul armean Nikol Pașinian a menționat în declarația sa de pe Facebook că acest acord a fost o decizie extrem de dificilă pentru el.

La rândul său, Aliev a numit semnarea documentului drept o capitulare a Armeniei. Potrivit acestuia, acordul este cel mai benefic pentru Baku, acum etapa militară este depășită și este posibil să trecem la chestiuni politice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0