Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri în Moldova: Cum se votează la București - video

© Sputnik / Georgiana ArseneMoldovenii votează la București, secția de la AEP, în cadrul alegerilor prezidențiale din Moldova
Moldovenii votează la București, secția de la AEP, în cadrul alegerilor prezidențiale din Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a suscitat un interes crescut în rândul alegătorilor, care s-au prezentat în număr masiv la cele două secții de votare deschise în București,

BUCUREȘTI, 15 nov – Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova au ieșit astăzi din case și au mers la una din cele două secții de votare amplasate în București, la Ambasada Republicii Moldova și la Autoritatea Electorală Permanentă.

În jurul orei 11.00, la secția de la Ambasada Republicii Moldova se adunase lume multă, totuși, nu atât de numeroasă ca data trecută. Distanța dintre cetățenii care veniseră la vot era mult mai mare, iar acest lucru dădea impresia că oamenii au ieșit în număr ridicat la vot. Atmosfera era una calmă, iar majoritatea celor veniți să își exercite dreptul constituțional erau tineri, unii dintre ei aducându-și și copiii.

Aflu că este posibil ca unii votanți să fie aduși cu autocarele. Mă apropii de câțiva jandarmi care mă asigură că nu se pune problema și că toți cei care au venit să voteze au făcut acest lucru „individual”.

Dacă la Ambasada Republicii Moldova cetățenii veniți erau mai puțini ca data trecută, nu același lucru se poate spune despre secția de la Autoritatea Electorală Permanentă, acolo unde coada era uriașă, fără păstrarea distanței legale.

Și aici, predominanți erau tinerii, fapt care arată că aceștia sunt preocupați de viitorul lor.

Interesant, însă, la un moment dat, din sediul Autorității Electorale Permanente au ieșit doi tineri – un băiat și o fată, cu o tavă pe care se aflau pahare cu ceai.

Momentul mi s-a părut similar cu cel de la protestele anti PSD, când celor din Piața Victoriei li se aducea ceai cald.

Cei doi au servit oamenii care își așteptau rândul la vot.

Efectivele de jandarmi sunt la datorie, pentru prevenirea oricăror acte care pot altera procesul electoral de la București.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0