Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Două absențe importante pentru Moldova în meciul de astăzi cu Grecia

© Photo : Instagram / fmfmoldovaNaționala Moldovei de fotbal în timpul antrenamentelor în Turcia
Naționala Moldovei de fotbal în timpul antrenamentelor în Turcia - Sputnik Moldova
Abonare
O nouă provocare pentru naționala de fotbal a Moldovei! După egalul cu Rusia, elevii lui Engin Firat vor juca astăzi împotriva Greciei, de asemenea pe stadionul Zimbru din Chișinău.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Față de meciul cu Rusia, selecționerul Moldovei nu-i va putea folosi pe fundașul Sergiu Plătica și atacantul Ion Nicolaescu, ambii fiind suspendați.

Футбол. Товарищеский матч. Молдавия – Россия - Sputnik Moldova
Sport
VIDEO: ”Tricolorii” remizează contra Rusiei
Cei doi sunt titulari incontestabili de când naționala a fost preluată de Engin Firat, care a pledat până acum pentru un sistem de joc 5-3-2. Cu Rusia am jucat însă cu 4 fundași, pentru că Firat știa că contra Greciei nu-l va putea folosi pe Plătica. Fundași laterali vor fi astăzi cel mai probabil Oleg Reabciuk și Ion Jardan. Absența lui Ion Nicolaescu este una mai importantă. Atacantul de la echipa slovacă DAC se află într-o formă mai bună de joc decât Vitalie Damașcan, lucru demonstrat în amicalul cu Rusia.

Nicolaescu a înscris și singurul gol al Moldovei în Liga Națiunilor, 1-1 cu Kosovo. Cu un singur punct la activ, ”tricolorii” se află pe ultimul loc în grupă.

”De la începutul competiției nu m-am gândit la puncte. Noi trebuie să avem un proiect de dezvoltare a fotbalului moldovenesc. Eu văd Liga Națiunilor ca o perioadă de pregătire pentru următoarea etapă - preliminariile Campionatului Mondial din 2022”, a declarat selecționerul Moldovei, Engin Firat.

Футбол. Товарищеский матч. Молдавия – Россия - Sputnik Moldova
Amicalul Moldova-Rusia: 0-0 - Cele mai spectaculoase faze

Meciul Moldova - Grecia va avea loc astăzi la Chișinău, de la ora 21:45 și va fi transmis de Prime. Partida va fi condusă de o brigadă de arbitri din Croația, în frunte cu Fran Jovic. ”Ne amintim de primul meci cu Grecia când am luat penalty în ultimul minut al primei reprize de la un arbitru din Olanda. Sper că arbitrul croat va fi corect”, a afirmat Engin Firat.

Acum 11 ani, Moldova a remizat cu Grecia, scor 1-1, pe stadionul Zimbru. Autorul golului Moldovei, Valeriu Andronic este acum selecționerul naționalei Under 15.

Ultimul meci al Moldovei din Liga Națiunilor va avea loc pe 18 noiembrie, în deplasare. ”Tricolorii” vor întâlni Kosovo, care acumulează 2 puncte la moment. Astăzi, Kosovo va juca cu Slovenia, la Ljubljana.

Meciurile cu Grecia și Kosovo ar putea fi ultimele pentru Engin Firat, care deocamdată nu a obținut nici o victorie la cârma naționalei Moldovei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0