Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Video - Cum votează Diaspora: Unde e mai activă, la est sau la vest

© Sputnik / Сергей ЦуркануВыборы президента Молдовы голосование
Выборы президента Молдовы голосование - Sputnik Moldova
Abonare
Până în acest moment, peste 120 de mii de moldoveni au votat în afara țării. Asta denotă o activitate mult mai mare decât în primul tur de scrutin, de acum două săptămâni, când pe parcursul întregii zile au votat peste 140 de mii de oameni.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Diaspora participă masiv la alegeri, iar majoritatea celor care votează sunt alegători tineri.

Majoritatea moldovenilor care au votat în afara țării sunt, potrivit datelor CEC, tineri, cu vârste cuprinse între 18-40 de ani - 60 la sută din totalul celor care au votat. După care urmează cei cu vârstele cuprinse între 41-55 de ani - aproape 28 la sută. Iar cei care au vârste de peste 56 de ani constituie doar 11 la sută dintre cei care participat la vot.  

O altă caracteristică a votului de hotare este că, din câte putem vedea din relatările pe rețelele de socializare, în special foto și video, moldovenii din țările Europei occidentale și centrale sunt mult mai activi decât cei din Federația Rusă și CSI. Precizăm că aceasta este doar o supoziție bazată pe materialele postate pe Facebook, și nu pe datele autorităților electorale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0