Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Turul doi al alegerilor prezidențiale

Abonare
Secțiile de votare au fost deschise de la ora 7:00 până la 21:00. În turul doi al alegerilor prezidențiale, în buletinele de vot au fost trecuți doi concurenți electorali.

Astăzi s-au desfășurat alegerile președintelui Republicii Moldova. Secțiile de votare din țară au fost deschise la ora 07:00 și închise la 21:00, cu excepția unor secții de votare din străinătate care și-au prelungit programul de activitate. Pentru turul doi în buletinul de vot au fost incluși cei doi candidați care au trecut de primul tur al scrutinului. Este vorba de Igor Dodon și Maia Sandu.

Pe prima poziție în buletinul de vot este înscris candidatul care a acumulat mai multe voturi în primul tur al scrutinului – Maia Sandu (36,16%), desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, iar pe poziția a doua – Igor Dodon (32,62% din voturi), candidat independent, a decis CEC.

În Registrul de Stat al Alegătorilor sunt înscriși 3.287.140 de cetățeni cu drept de vot, potrivit CEC. Pentru scrutinul prezidențial din 15 noiembrie au fost formate 2 143 de secții de votare. Ca și în primul tur, în turul doi al alegerilor prezidențiale, a fost deschis același număr de secții de votare în străinătate, 139 de secții.

Fluxul de știri
0