Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procesul de vot la secția din Frankfurt a fost suspendat

© Sputnik FranceГраждане Молдовы голосуют на выборах президента Молдовы во Франции
Граждане Молдовы голосуют на выборах президента Молдовы во Франции - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cetățenii moldoveni din Germania care au venit să-și exercite dreptul la vot la secția din Frankfurt nu mai pot vota.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Procesul de vot la secția de votare nr. 1/349 Frankfurt, Republica Federală Germania, a fost suspendat. Activitatea secției a fost oprită pentru o oră. Precizarea a fost făcută de Comisia Electorală Centrală. 

 Moldovenii din Germania au ieșit în număr mare la urne - Sputnik Moldova
Ultima oră: Alertă cu bombă la secția din Frankfurt

„În continuarea comunicării anterioare, având în vedere articolul 56 alin (1) din Codul electoral, pericolul la adresa alegătorilor, președintele BESV 1/349 Frankfurt pe Main a decis suspendarea votării pentru 1 oră, până la 17:35 ora Moldovei. Poliția evacuează zona, intrarea pe teritoriu nu este admisă din motive de securitate. Conform estimărilor poliției, va fi necesară 1-1,5 h pentru verificarea vizând explozibilul a întreg perimetrului”, este menționat în comunicatul CEC.

Mai mulți moldoveni care au mers la acea secție de votare pentru a-și exercita dreptul la vot confirmă pe rețelele de socializare că nu mai pot vota. 

Potrivit acestora, poliția din Frankfurt ar fi recepționat un apel telefonic cu privire la plasarea unei bombe la secția de votare unde mii de moldoveni așteptau în rând să voteze. La fața locului au intervenit echipele specializate, iar în aceste momente sediul biroului electoral și zona este verificată. Nimeni nu are voie să intre în secția de votare. Funcționarii biroului electoral urmează să evalueze situația și în funcție de evoluția acesteia vor decide asupra procesului de votare și programului de activitate de mai departe al acestei secții de votare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0